Matematik

Differentiabel

13. oktober 2011 af Thezzen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan differentere man √x i x=25?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Find den afledede af funktionen x1/2 og indsæt x = 25 .


Svar #2
13. oktober 2011 af Thezzen (Slettet)

okay, kan det passe at det giver 5?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis du mener, at f'(5) skulle være = 5 (med f(x) = √x) , er svaret "Nej".

Beregn først f'(x) og indsæt så x = 5 .


Svar #4
13. oktober 2011 af Thezzen (Slettet)

nej mener 251/2


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

#4:

Hvad er det, du skal?


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Men hvad mener du, at det skal repræsentere? Du ændrer mening, men 251/2 = 5 .

Prøv nu først at differentiere funktionen f(x) = √x . Vis dit resultat her. Indsæt så x = 5 i forskriften for f'(x) .


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Min fortolkning af opgaven er givet i #1.


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

#7:

Det kan jeg godt se. Opgaveformuleringen er imidlertid meget vagt formuleret.


Svar #9
13. oktober 2011 af Thezzen (Slettet)

jeg skal differentiere √x i x=25, går ud fra man indsætter 2 på den ene side af roden og 1 på den anden side, som skrevet i svar #2. og så skal jeg udregne f'(25)


Brugbart svar (1)

Svar #10
13. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvad mener du med at indsætte 2 på den ene side af roden og 1 på den anden side????

Nu gentager jeg fra #6:

Prøv nu først at differentiere funktionen f(x) = √x . Vis dit resultat her for f'(x) .


Svar #11
13. oktober 2011 af Thezzen (Slettet)

jeg mener at der går en regle på når der bare står √x, kan man indsætte 1 inde i roden og 2 udenfor roden. på den måde får man x1/2 ved at bruge potensregel 3 som hedder n√am=am/n. derefter skal jeg indsætte 25. f'(25)=251/2. det er starten af en tangentligning. har fået a eller også kaldet f'(x0) til 5?


Brugbart svar (1)

Svar #12
13. oktober 2011 af Anxyous (Slettet)

#11:

Du har ikke differentieret funktionen. 

√x = x1/2.

Du skal finde (√x)' = (x1/2)'


Skriv et svar til: Differentiabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.