Matematik

andengradspolynomium

15. oktober 2011 af hjæææælp (Slettet)

sidder med denne andengrads polynomium. 

pn(x) = 3*x2+7*x+4 

jeg skal udregne følgende: 

diskriminanten d, toppunktet, rødderne, hvilket jeg har gjort. 

også står der jeg skal udregne 

h = pn( -b/(2*a)) 

 

hvad er det? hvad er h?


Svar #1
15. oktober 2011 af hjæææælp (Slettet)

en der gider hjælpe så jeg kan komme videre?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2011 af PeterValberg

-b/(2a)   er x-koordinaten til toppunktet, så pn(-b/(2a)) må jo være y-koordinaten til toppunktet

Hvordan h passer ind i det er svært at se, når man ikke sidder med den aktuelle opgaveformulering foran sig

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
15. oktober 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay, men tror du så ikke bare, at de har valgt at kalde y-koordinaten til toppunktet for h? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. oktober 2011 af PeterValberg

????????? det ved jeg ikke, men beregn h efter den angivne model og se hvad din matematiklærer siger til det :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2011 af PeterValberg

Jeg tænkte lige:
I hvilken sammenhæng indgår denne opgave, for h er normalt det bogstav man bruger omkring en højde ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
15. oktober 2011 af hjæææælp (Slettet)

jamen det er bare en simpel opgave om andengradspolynomier. 

jeg skal lave 15 forskellige anden gradspolynomier, altså selv angive værdier for a, b og c, og derefter beregne d, toppunktet (som de i opgaven har delt op så jeg først finder t = (-b/2*a) og h = (-d/4*a)) og derefter de to rødder. og til sidst står der så h = Pn(-b/(2*a)) ... som jeg så nu forstår som y-koordinaten til toppunktet. 


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.