Matematik

Vikingeskibe

15. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle;)

Jeg har lige to spm til en opgave som jeg bare slet ikke forstår. Håber i kan og vil hjælpe mig.

 

opg. 2.7 Ved hvilke vindretninger kan skibet sejle over 8 knob?

opg 5.4 Hvor mange ton er Ottar lastet med?

 

For mig gi'r det ingen mening, om hvad og hvordan man kan finde svaret, for man ved jo ikke hvor meget Ottar vejer. Håber i kan hjælpe:D

Love you guys!<3

Kh Johanne;P


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Hvordan skal vi kunne hjælpe dig når vi ikke får oplyst andet end spørgsmålene?


Brugbart svar (3)

Svar #2
15. oktober 2011 af Hijsa

Har selv lavet dette problemregningssæt du taler om, og der mangler altså nogle oplysninger. Uden dem kan vi jo umuligt hjælpe dig.


Svar #3
16. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet)

Jeg beklager at det gik lidt for hurtigt for mig med at skrive det igår. Jeg havde lidt travlt;P Beklager.

Her er de opgaver og opl som man laver inden man laver 5.4;
 

5.1 Aflæs skibets dybgang uden last.
aflæst på graf = 66,7 m.

5.2 Beregn rumfanget af den del af skibsskroget, der er under vandlinjen, når Ottar er fudt lastet.
V = 13m/6 * (0,33m2+0,28m2+4*0,28m2) = 3,7 m3 = 3,7 tons.

5.3 Indtegn på svararket den vandlinje, der svarer til denne last of aflæs dybgangen.
= se svarark. -Kan lige se om jeg kan scanne den, så i kan se den.

 


Svar #4
16. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet)

^^ Men det jeg tænker er.. Man kan da ikke regne det ud med kun de oplysninger kan man? For syntes da at der mangler noget, og vi får ikke andet af vide end det herO.o.

:D


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. oktober 2011 af Hijsa

Angående opgaven 2.7 har jeg lige kigget i mit gamle svar hæfte som jeg lavede, og der har jeg altså aflæst mig frem til svaret. Måske har du fået det på svarark? Eller også er der en slags graf i dit opgavehæfte, som du skal aflæse? Enhederne er hvert fald grader. Prøv at kigge nærmere efter :)

Til den sidste kan jeg ikke helt huske hvad jeg gjorde. Har ikke opgavehæftet, og mener altså stadig at du mangler at give nogle oplysninger.


Svar #6
16. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet)

Hmm.. Jeg syntes altså også at der mangler nogle oplysninger til den sidste.

2.7, er stadig liidt forvirret:P men kigger lige igen:D


Brugbart svar (2)

Svar #7
16. oktober 2011 af Hijsa

Jeg kan se du har regnet forkert i opgave 5.2

5.2 Beregn rumfanget af den del af skibsskroget, der er under vandlinjen, når Ottar er fuldt lastet.
V = 13m/6 * (0,33m2+0,28m2+4*3,6m2) = 32,52 m^3 = 32,52 ton

Så skal du bruge disse informationer til opgave 5.4, som du har problemer med:

I opgaven skal du finde ud af hvor mange ton skibet er lastet med. I dit hæfte står der vist et eller andet sted (du har bare ikke været opmærksom) at skibet uden last vejer 10 ton. I opgave 5.2 regnede vi ud hvor meget den vejede med last: 32,52 ton.

Kan du gennemskue hvordan du nu regner 5.4 ud nu?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. oktober 2011 af Hijsa

Og 2.7 handler bare om at aflæse. Kig grundigt på dit svarark, det er ikke så svært.


Svar #9
17. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet)

Nu er jeg nok lidt blondiedum, for jeg synes ikke at jeg kan få 5.4 til at give meningxD


Svar #10
17. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet)

^^ Ligemeget, jeg tror at jeg har forstået det nu:D

Lige for at være sikker, skal regnestykket så ikke bare være; 32,5ton - 10ton = 22,5ton

og så er det de 22,5ton der er svaret?;)

 

-Forresten, mange tak for hjælpen!:P

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. oktober 2011 af Hijsa

Nemlig!

Du skal bare minus med 10.

Og det var så lidt :)


Svar #12
17. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet)

Hihi.. :D Glad for at du gad at bruge din tid på at hjælpe mig:P


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. oktober 2011 af Hijsa

Velbekommen :)

Det gavner jo også mig på et eller andet punkt. :D


Svar #14
18. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet)

Hehe.. det har du ret i:D
 

Jeg har lige fundet ud af at jeg også mangler 3.2, 3.3 og 3.4. Jeg skal lige se om jeg kan scanne opgaverne så du lige kan se dem;)

Men jeg forstår ikke hvordan man skal tegne det der endestykke af et kløvestykke;)


Svar #15
18. oktober 2011 af Joha2434 (Slettet)

Jeg kan dsv ikke scanne den:I Men i opg står der;
 

En træstamme med en radius på 54cm blev kløvet i 32 lige store dele (32 kløvestykker)

3.2 Tegn endefladen af et kløvestykke i målestoksforholdet 1:3.

3.3 Indtegn på din tegning endefladen af en planke, der er 3cm tyk (den er 3cm tyk)
-Min udregning; 3/3 = 1cm

3.4 Angiv plankens størst mulige bredde


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. september 2014 af Jeppefischer (Slettet)

hey


Skriv et svar til: Vikingeskibe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.