Fysik

Fysik opgave

17. oktober 2011 af AnnePed (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP..

Jeg har bøvlet med den her opgave og jeg kan virkelig ikke komme frem til en løsning.. Jeg håber nogle af jer kan :)

her er den:

 

En pumpe har et stempel som er trukket helt ud, og luftens tryk og rumfang inde i pumpen er 97kPa og 99cm3. Senere bliver stemplet presset , så luftens rumfang bliver 50cm3, uden at luften slipper ud og uden at temperaturen ændres.
Hvor stort er trykket nu i pumpen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du skal her tage fat i Boyle-Mariottes lov.

Benyt derfor at

P1·V1 = P2·V, så

P2 = P1·V1 / V2 .

Her er P1 = 97kPa, V1 = 99cm3 og V2 = 50cm3 . Husk at være opmærksom på enhederne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

I denne opg. er enhederne helt uproblematiske, men det er altid en god idé at have styr på dem.

Du finder så at

P2 = P1·V1 / V2 = (97kPa·99cm3) / 50cm3 = 192kPa


Svar #3
19. oktober 2011 af AnnePed (Slettet)

super mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.