Matematik

Sinusrelationer

18. oktober 2011 af lillewonder (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa derude,

 

Er i gang med en opgaved er omhandler, pythagoras, sinus, cosinus, og tangens og er kommet til et led i udregning, hvor jeg skal finde ud af, hvad en vinkel er, ud fra sinusrelationerne.

Da jeg er meget usikker på, om jeg har forstået det, ville jeg lige smide min udregning af en vinkel ind, og se om nogle af jer muligvis kunne se, om jeg har forstået noget helt forkert, eller lavet tastefejl.

 

Jeg tog udgangspunkt i udtrykket:

SinA  = SinB
  a            b

 

Opgaven: Jeg har en vinkel (A) jeg gerne vil finde ud af, hvor stor er, og så har jeg modstående sidelændge til <A, som er 6,9

Jeg har også den rette vinkel, 90 grader, og den modstående sidelængde til denne: 11,5

 

Jeg satte en ligning op der hed:

Sin(90) = Sin(A)

  11,5         6,9

------>

Sin(90) · 6,9 = Sin(A) · 6,9

  11,5                 6,9

------>

6,9  = Sin(A)

11,5

----->

Sin(A) = 0,6 = 6 grader

 

 

Dette er min første udregning vha. sinusrelationerne, så i må meget gerne besvare børnevenligt (:
Er overhovedet ikke sikker på, at det er sådan her, at udregningen skal sættes op og gøres.

 

 

 

Håber nogen af jer kan hjælpe,

Mvh,

Lukas

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2011 af mathon

trigonometri i retvinklet trekant med <C = 90º

                        sin(Aspids) = a/c = 6,9/11,5 = 0,6

                        Aspids = sin-1(0,6) ≈ 36,87º


Skriv et svar til: Sinusrelationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.