Matematik

isolerer x i y=a^x

18. oktober 2011 af anonym000 - Niveau: C-niveau

Hej
Hvad har i fået den til jeg fik den til 
x=ay
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2011 af PeterValberg

x = ln(y)/ln(a)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
18. oktober 2011 af anonym000

Okay.
kan du forklar det med llidt tekst og mellemregninger det du har gjort?

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. oktober 2011 af PeterValberg

#2 

der er en regneregel, der siger:  ln(ab) = b·ln(a)
det er den, jeg har brugt.

y = ax
ln(y) = ln(ax)
ln(y) = x·ln(a)
ln(y)/ln(a) = x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det følger jo af, at logaritmefunktionen er den omvendte funktion til en eksponentialfunktion.


Svar #5
18. oktober 2011 af anonym000

Har ikke haft om logaritmefunktionen.
Jeg prøvet bare at se om jeg kunne løse denne tilfældige opgave.  

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det virker da så lidt planløst at forsøge at løse en tilfældig ligning uden først at sætte sig ind i forudsætningerne for den.


Svar #7
19. oktober 2011 af anonym000

Hvor fra skulle jeg vide, at den viden jeg har om ligninger ikke var nok til at løse denne her ligninge?
Kan jo ikke vide noget om noget jeg ikke ved noget om :)

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Din sidste linie rammer vist helt i plet.


Svar #9
19. oktober 2011 af anonym000

Ja.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Og min pointe tidligere var, at hvis du ikke har lært om eksponentialfunktioner og logaritmer, hvis du ikke ved, hvad ax betyder og hvordan det skal beregnes, så virker det da lidt underligt eller planløst at forsøge at løse en ligning af den form.


Svar #11
19. oktober 2011 af anonym000

Havde jo ikke hørt om eksponentialfunktioner og logaritmer, så det var jo lidt svært at vide, at netop i denne her ligning skulle man bruge det. 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er klart, som du selv skriver, at du ikke havde baggrunden for at vide, at disse funktioner skulle benyttes. Og netop derfor, når du ikke ved, hvad et udtryk som ax overhovedet betyder, virker det lidt planløst at kaste sig ud i at løse en ligning for x af den form y = ax .


Svar #13
19. oktober 2011 af anonym000

Alt det havde jeg jo ikke tænkt på fordi jeg ikke vidste det? 
Det er jo nemt nok for mig at være bag klog, på det jeg troede man skulle gøre, men som man ikke skulle.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Når man står for en opgave med nye ukendte ting i, starter man vel med at spørge sig selv om, hvad disse nye ukendte ting betyder?

Du forklarede intet om i starten, hvordan du selv var nået frem til dit løsningsforslag. Du kunne let ved et simpelt eksempel, for eksempel 8 = 23 have overbevist dig om, at 3 ≠ 28 .


Svar #15
19. oktober 2011 af anonym000

Du kan vist godt lide at diskutere :)

Hvis jeg tror noget er rigtigt, så er det jo lidt svært, at vide om det er forkert eller ej.?

- - -

...............


Skriv et svar til: isolerer x i y=a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.