Matematik

dumt bevis? vektor..

18. oktober 2011 af Ras111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

a,b,c er vektorer

skal bevise:

a(b+c)=a*b+a*c

 

 

a(b+c)= a1 * b1 + c1 * a1 + a2 * b2 + a2 * c2       =        a*b+a*c 

 

Eller hvad??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2011 af YesMe (Slettet)

Hvad har "beviset" med vektor at gøre?

Se;   a(b+c) = ab + ac        eks.   4(6+2) = 4·6 + 4·2 = 24 + 8 = 32

                                    2. måde;            = 4(8) = 32


Svar #2
18. oktober 2011 af Ras111 (Slettet)

Jeg skal bevise den her sætning

a(b+c)=a*b+a*c


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2011 af PeterValberg

a·(b+c) =
(a1,a2)((b1,b2)+(c1,c2)) =
(a1,a2)(b1+c1,b2+c2) =
(a1(b1+c1)+a2(b2+c2)) =
a1b1+a1c1+a2b2+a2c2 =
a1b1+ a2b2 + a1c1+a2c2 =
(a1,a2)·(b1,b2)+(a1,a2)·(c1,c2) =
a·b + a·c

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
20. oktober 2011 af Ras111 (Slettet)

tak hvordan beviser man så a*b=b*a?


Skriv et svar til: dumt bevis? vektor..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.