Fysik

Kastebevægelsen

19. oktober 2011 af tindere (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :D 

Jeg er gået i stå med en kinematik opgave omkring det skrå kast. 

Her er opgaven :

En kanonkugle affyres fra et sørøverskib
6,5 m over havoverfladen.
Kuglen har en begyndelseshastighed på 45 m/s
Og den affyres med en vinkel på 43° i forhold til vandret
Kuglen rammer et andet skib 3,5 m over havoverfladen

Hvor stor er afstanden mellem de to skibe,
Idet der ses bort fra luftmodstanden?

Håber der kan findes en løsning for den formel jeg skal bruge. 

Med venlig hilsen 

Jakob Nørholm


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2011 af Lurch (Slettet)

Kasteparablen,

y=-\frac{g}{2\cdot v_0^2 (\cos(\alpha))^2}\cdot x^2 + \tan(\alpha)\cdot x + y0

du kender alt pånær x


Svar #2
19. oktober 2011 af tindere (Slettet)

Så det er en andengradsligning? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2011 af Lurch (Slettet)

yeps


Svar #4
19. oktober 2011 af tindere (Slettet)

Tak for hjælpen :D 


Svar #5
19. oktober 2011 af tindere (Slettet)

Hvor har du fundet formlen ? 


Svar #6
19. oktober 2011 af tindere (Slettet)

Ah tror jeg har fundet den nu :D 

Den står i vores bog :D 


Svar #7
19. oktober 2011 af tindere (Slettet)

Men hvilken længde skal man vælge ? 

x_1=(−b−√D)/(2∗a)=(−0,93252−√0,751735)/(2∗0,004533)=−198,49399


x_2=(−b+√D)/(2∗a)=(−0,93252+√0,751735)/(2∗0,004533)=−7,2241

 

x_1 eller x_2


Svar #8
19. oktober 2011 af tindere (Slettet)

Sorry så ikke det minus du havde foran brøkken :D 


Svar #9
19. oktober 2011 af tindere (Slettet)

Tak for hjælpen. Nu er jeg færdig med den aflevering ;D 


Brugbart svar (1)

Svar #10
19. oktober 2011 af Lurch (Slettet)

sådan :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. november 2013 af McCuien (Slettet)

Kan i muligvis skrive hvordan i har sat tallene ind i formlen da jeg ikke helt kan få det til at passe :)


Skriv et svar til: Kastebevægelsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.