Matematik

Værdimængde med interval. Hvad gør man med intervallet?

19. oktober 2011 af Emmag (Slettet) - Niveau: A-niveau
Jeg skal bestemme værdimængden for f(x)=x+(1/x) i intervallet [0,5;3]. Nu har jeg udregnet f'(x) og f'(x)=0 hvor x=-1\/x=1 og lavet en monotonilinje. Jeg er i tvivl om hvad jeg skal gøre med det interval jeg har fået opgivet. Jeg har forsøgt at udregne f'(0,5) og f'(3) og fået hhv -3 og 8/9 men ved ikke lige hvad jeg skal bruge det til eller om det er rigtigt forstået. Nogen der ved hvad jeg skal gøre her fra?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven hører hjemme i Matematikforumet, ikke i Support.

Et af punkterne, hvor f'(x) = 0, ligger i definitionsmængden [0,5 ; 3], så du skal finde ud af, hvilken egenskab funktionen f(x) har ved x = 1. Men man ved, at en kontinuert funktion på et afsluttet interval har både et maksimum og et minimum. Opgaven går ud på at bestemme funktionens minimum og maksimum på det afsluttede interval [0,5 ; 3], og værdimængden er så det afsluttede interval fra funktionens minimum til dens maksimum. Det lidt trickede i opgaven er, at funktionens minimum eller maksimum ikke nødvendigvis antages i definitionsmængdens endepunkter. Det er her monotoniundersøgelsen kommer ind i billedet.


Svar #2
19. oktober 2011 af Emmag (Slettet)

Tak. Det er gået helt galt med at uploade kan jeg se. Jamen det giver jo 200% mening! Dumt jeg ikke selv kunne se det, men jeg er helt med nu.

Skriv et svar til: Værdimængde med interval. Hvad gør man med intervallet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.