Fysik

beregn tiden

22. oktober 2011 af blueshadow94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan beregner man en tid ud fra en acceleration og sted? hvis man ex. accelererer med 3.2 m/s^2 på en afstand 50m. hvordan regner man så tiden? kan ikke helt finde ud af hvilken formel jeg skal anvende.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man må formode, at accelerationen a er konstant. Så er v(t) = at + v0, og s(t) = (1/2)a·t2 + v0·t + s0 , hvor s0 og v0 er sted og hastighed til tiden t = 0 . Man skal så bestemme den tid t, hvor s(t) - s0 er lig med den længde, der accelereres over.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2011 af peter lind

Du skal faktisk også have begyndelsehastigheden v0 for at beregne det.

Der gælder s =½a*t2 + v0t, hvor a er accelerationen. s er i dit eksempel 50 m, så du har en andengrads ligning til bestemmelse af t


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Det lyder som om du skal bruge denne ligning, hvor x er stedet:

x(t) = 1/2at^2+v0*t+x0

Eller farten, der fås ved at differentiere ovenstående:

V(t) = at+v0


Svar #4
22. oktober 2011 af blueshadow94 (Slettet)

tusind tak for den goe hjælp :)

 


Svar #5
22. oktober 2011 af blueshadow94 (Slettet)

jeg vil ikke være til nogen besvær, men har lige endnu et spørgsmål. det omhandler nemlig to biler der er adskildt fra hinanden med 1000 meter. den ene bil accelererer med 3.2 m/s^2 fra hviletilstand til halvdelen af afstanden (500m), og derefter decelererer med -3.2 m/s^2, og så skal jeg beregne, hvor lang tid det tager for bilen at komme hen til bil nr.2.

jeg har nu beregnet, hvor lang tid det tager for bilen at køre den første halvdel.. hvordan beregner jeg så tiden for den næste halvdel? håber en har tid til at hjælpe. på forhånd mange mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2011 af peter lind

Af symmetrigrunde vil man kunne se at det er samme tid for de 2 halvdele. Ellers kan du bruge samme formel igen med v0 = den hastighed bilen har fået i første face


Svar #7
22. oktober 2011 af blueshadow94 (Slettet)

ja, men jeg har nemlig problemer med, hvordan jeg finder v0?

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2011 af peter lind

v0 = a*t, hvor a er accelerationen i første fase og t er tiden i første fase


Svar #9
22. oktober 2011 af blueshadow94 (Slettet)

ja det har jeg nemlig skrevet, men jeg får så en negativ tid, men dette kan da ikke lade sig gøre. jeg har brugt samme formel som før.


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. oktober 2011 af peter lind

Hvad har du gjort?


Skriv et svar til: beregn tiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.