Matematik

Reducering

24. oktober 2011 af prutprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Har et udtryk som jeg ikke ved hvordan jeg skal reducer? Det er dette udtryk:

10*a*b^5 / 5*a*b^2

Håber i kan hjælpe mig :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2011 af Euroman28

Det er ikke så svært du bruger blot potensregnereglen,.

 

a^r/a^s = a^(r-s)

 

det vil sige 10*a*b^5 / 5*a*b^2 = 2 * a*b^(5-2) = 2*a*b^3 :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. oktober 2011 af Krabasken (Slettet)

# 1

 - Er du sikker på, a'erne ikke forkortes ud -?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af mikk0384 (Slettet)

a'erne skal væk, det har du ret i. :)

Mikkel


Svar #4
24. oktober 2011 af prutprut (Slettet)

Hey!

Mange tak for hjælpen :)!!


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2011 af Euroman28

sorry ja selvfølgelig skal a'erne væk. Beklager :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.