Matematik

reducering

24. oktober 2011 af emmabaekke (Slettet) - Niveau: A-niveau

sidder med følgende opgave : 
-5(2a-3) - (5-3a)3

og kan ikke finde ud af den sidste del af opgaven, dvs jeg har løst -5(2a-3) = -10a+15.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for 3. potens af en toleddet størrelse:

(a+b)3 = a3 + 3a2b + 3ab2 + b3

til at udregne det sidste led.


Svar #2
24. oktober 2011 af emmabaekke (Slettet)

så hvordan vil sidste led se ud? er stadig lidt i tvivl..


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så får man samlet

-5(2a-3) - (5-3a)3 = -10a + 15 - (53 +52·(-3a) + 5·(-3a)2 +(-3a)3)

                                = -10a + 15 -125 +75a -45a2 +27a3


Svar #4
24. oktober 2011 af emmabaekke (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.