Matematik

eksponentiel regression

24. oktober 2011 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

i min opgave skulle jeg lave en eksponentiel regression ud fra:

antal måneder efter udbrudet :  6         18       30      42

syreoverskud                               0,88   0,36    0,16    0,06

 

sku finde en forskrift som angiver syreoverskud som funktion af antal måneder efter udbrudet.

kom frem til 

f(x)= 1,38 * 0,93^x

ved ikke om det er rigtigt!

 

nu skal jeg finde ud af:

2) med hvor mange procent falder syreoverskuddet pr. måned?

 

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2011 af WHiP (Slettet)

1) er rigtig

2)

1-r=0,93


Svar #2
24. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

så 1-r giver 0,93?

hvad er det nu r .. er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af WHiP (Slettet)

rentefoden


Svar #4
24. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

men hvor ved jeg hvilket tal r .. er? 

så svaret er 93% eller er det 0,93??

forstår det ikke lige


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2011 af WHiP (Slettet)

1-r=0,93

-r=0,93-1 <->r=-0,93+1 <->r=0,07.

Dette vil sige at syreoverskuddet aftager med 7% pr. måned


Svar #6
24. oktober 2011 af ansigtet (Slettet)

nåååhh på den måde.. 


Skriv et svar til: eksponentiel regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.