Matematik

Forskrift for stamfunktion hjælp (:

25. oktober 2011 af sinesin (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved

f(x)=3x^3-9x

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1,5)

Hvad skal jeg gøre her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2011 af mathon

 

        F(x) = (3/4)x4 - (9/2)x2 + k        gennem P(1,5)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem en stamfunktion F(x) til f(x) og afpas integrationskonstanten k, således at F(1) = 5 .


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2011 af peter lind

Brug at xn+1/(x+1) er stamfunktion til xn   n≠ -1


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2011 af Snaps12 (Slettet)

Det er meget simpelt 

Du integrerer funktionen og får en arbitrær konstant. Så sætter du 1 på x's og 5 på ys plads of isolerer konstaten. Så er du done.
Godt råd = Da det er et differens så kan du integrere hvert led for sig selv.

håber det hjalp


Svar #5
25. oktober 2011 af sinesin (Slettet)

Mange tak, det hjalp (:


Skriv et svar til: Forskrift for stamfunktion hjælp (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.