Fysik

Arbejde og kinetisk energi

25. oktober 2011 af smilende (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

 

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til at komme i gang med opg 3 i den vedhæftede fil.

 

Har i nogle gode ideer?

Vedhæftet fil: Opgave_2_10020_E11.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2011 af peter lind

Kuglen foretager en jævn cirkelbevægelse så brug at tyngdekraften + snorekraften skal give den til cirkelbevægelsen nødvendige centripetalacceleration


Svar #2
26. oktober 2011 af smilende (Slettet)

mange tak, har brugt newtons 2. lov

 

summen af alle krafter i x retning=Tsinvinkel=m*a rad

            -II-                           y retning = Tcosvinkel-m*g=m*a rad

 

Så kan jeg isolere a rad i den ene og sætte ind i den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2011 af peter lind

jeg er ikke sikker på hvad du mener med arad. Det du skal have fat i henholdsvis den nødvendige acceleration projekteret ind på den vandrette akse eller i x-aksen når du regner på den vandrette akse og tilsvarende denne acceleration projekteret ind på den lodrette akse, når du regner på den lodrette del.


Skriv et svar til: Arbejde og kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.