Fysik

inertimoment

27. oktober 2011 af tobl2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej har problemmer med at lave denne opgave: (se også billede)

Der sidder en ventil ud fra punktet a. Ventilen vejer 25 g. Selve hjulet har en radius op 0,34m, og vejer 1,4kg

hjulet bliver sluppet mens ventilen var ved punktet a,

Bestem ventilens fart ved punktet b

Vedhæftet fil: opgave 2 hjul.PNG

Brugbart svar (3)

Svar #1
27. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Jeg vil mene du skal bruge den rotationelle kinetiske energi:  Erot = 1/2 I Omega^2

Hvor omega er vinkelhastigheden.

Al potentiel energi bliver kinetisk og du kan regne Epot = mgh = mg*R*sin(theta)

Samtidig er omega jo relateret til den lineære hastighed/fart ved en kinematisk relation:  omega*R = V


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. oktober 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Jeg får resultatet til:  V = sqrt(2*g*r*sin(Pi/2)) = 2.6 m/s

Men måske lægger masseangivelsen op til en kraftanalyse?


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. oktober 2011 af hippo746 (Slettet)

Erot = 0,5*I*ω2 = 0,5*I*v2/R2

Epot = m*g*h

m*g*h = 0.5*I*v2/R2

v=R*√2*m*g*h/I

I = inertimomentet af hjul inkl. ventil. og det er ikke kun massen men flytningsbidraget, der regnes med.


Skriv et svar til: inertimoment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.