Matematik

Reducering

29. oktober 2011 af Clickx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når man skal reducere denne skal man så først gange ind i parenteserne eller hvordan?

√16(a+b) --> kvadratroden går henover det hele.
-------------
   4(a+b)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2011 af Gmudi (Slettet)

Ja, det skal du, så parenteserne bliver ophævet:

 

4a+4b/4a+4b = 1


Svar #2
29. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Hmm. Der står at resultatet skal være                  1
                                                                     ------------ ?
                                                                      (a+b)1/2


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2011 af wut123 (Slettet)


Brugbart svar (3)

Svar #4
29. oktober 2011 af wut123 (Slettet)

Se her

Vedhæftet fil:123.png

Svar #5
29. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

#4

Kæden hoppede af ved (a+b)1/2-1. Hvordan kommer du frem til det?


Brugbart svar (3)

Svar #6
29. oktober 2011 af wut123 (Slettet)

xa / xb = xa-b


Svar #7
29. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Nå ja for pokker :) Tunsinde tak


Svar #8
29. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Men der er jo ikke noget i nævneren der er opløftet? Hvordan kan du så bruge regnereglen?


Brugbart svar (3)

Svar #9
29. oktober 2011 af wut123 (Slettet)

I nævneren står der (a+b)1


Svar #10
29. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Har brug for at få forklaret de sidste tre trin.


Brugbart svar (3)

Svar #11
29. oktober 2011 af wut123 (Slettet)

I det sidste trin bruger du at

x-n = 1 / xn,      x ≠ 0


Svar #12
29. oktober 2011 af Clickx (Slettet)

Er jeg forkert på den hvis (a+b) i nævneren giver (a+b)1 fordi man siger (a+b)0*(a+b)1 = (a+b)1 ?


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.