Matematik

Hjælp til reduktion

30. oktober 2011 af S95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

1) (x + 2y)2 + y (6 - 4y)  =

2) (3a - 2c) (3a + 2c) + (3a - 2c)2  =

3) (a + 4c) (3c - 2a) - 12c (c + a)  =

4) (a + 3b)2 - (a + 3b) (a - 3b)  =


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af ingefred (Slettet)

Hej Sofia. Er du sikker på, der skal ganges med 2 i paranteserne i 1) og 2) og 4) ?

Skal der ikke stå 1) (x+2y)2 + y(6-4y) . . . .

Det ligner nemlig sådan noen klassiske (gode gamle plage-) reduktionsopgaver med parantes i anden og 'to tals sum gange de samme to tals differens'

 

 


Svar #2
30. oktober 2011 af S95 (Slettet)

JO!

men jeg kan ikke finde ud af det`?


Skriv et svar til: Hjælp til reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.