Matematik

Hjælp til reduktion

30. oktober 2011 af S95 (Slettet)

1) (x + 2y)2 + y (6 - 4y)  =

2) (3a - 2c) (3a + 2c) + (3a - 2c)2  =

3) (a + 4c) (3c - 2a) - 12c (c + a)  =

4) (a + 3b)2 - (a + 3b) (a - 3b)  =


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du skal her benytte dine kvadratsætninger, din viden om multiplikation af to toleddede størrelser, samt multiplikation af etleddede størrelser og toleddede størrelser.


Svar #2
30. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af det! .. 

Har prøvet.. :/ 

Men får de mærkeligste resultater.. ! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2011 af unknown95 (Slettet)

Jeg kan vise dig princippet i den første:

1)

(x + 2y)2 + y (6 - 4y)  

<=>

(x + 2y) · (x + 2y) + 6y - 4y2

<=>

x2 + 2xy + 2xy + 4y2 + 6y - 4y2

<=>

x2 + 4xy + 6y

 

 


Svar #4
30. oktober 2011 af S95 (Slettet)

Det har jeg også fået det til! 

Men hvordan ville du regnde de andre ud? :O


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2011 af ingefred (Slettet)

2)

Består af to led, der skal reduceres hver for sig i første omgang

1.led: (3a - 2c) (3a + 2c) - måske kan du huske noget med '2 tals sum gange de samme to tals differens = 1.led i anden - andet led i anden' .... ellers bare gå i gang med at gange de to parenteser med hinanden.

+

2.led: (3a - 2c) - måske kan du huske noget med en 'to-leddet størrelse i anden = 1.led i anden plus 2.led i anden plus eller minus (som der står i parentesen) det dobbelte produkt..... ellers bare gå i gang med at gange de to parenteser med hinanden, du ender forhåbentlig det samme sted :oD            (3a - 2c)(3a - 2c)

Prøv og ellers vend tilbage.

Og husk: Du skal bruge =, lighedstegn, mellem reduktioner. Det andet tegn, <=>, ensbetydende med, bruges i ligninger/uligheder.

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2011 af ingefred (Slettet)

2)

(3a - 2c) (3a + 2c) + (3a - 2c)2

 

1.led:   (3a x 3a +3a x 2c -2c x 3a - 2c x 2c = 9a2+6ac-6ac-4c2 =)      9a2-4c2    

+

2.led:  (3a - 2c)(3a - 2c)= 9a2-6ac-6ac+4c2 =         9a2+4c2-12ac

 

= 9a2-4c2   +   9a2+4c2-12ac   

=18a2-12ac

 

Pas på med fortegnene. De driller tit. Bare vær helt kold og wc-agtig med dem:

plus gange plus = plus

plus gange minus = minus

minus gange plus = minus

minus gange minus = plus

.....man kan godt blive et lykkeligt menneske uden at kunne reducere, men det er SJOVT at kunne.

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2011 af ingefred (Slettet)

3)

 (a + 4c) (3c - 2a) - 12c (c + a)

= a•3c-a•2a+4c•3c-4c•2a-12c•c-12c•a

= 3ac-2a2+12c2-8ac-12ac

= -2a2+12c2-17ac

 

4) ligner 2) meget bare med leddene i omvendt rækkefølge. 


Skriv et svar til: Hjælp til reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.