Matematik
integral
To funktioner f og g er bestemt ved
f (x) =x^2-k*x og g(x) = k*x
hvor k er et positivt tal. Graferne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal.
a) Bestem k, så arealet af M er 36.
Svar #1
30. oktober 2011 af AskTheAfghan
Løs ligningen f(x) = g(x) , der får du 2 løsninger (x1 og x2)
Dernæst isoler k; x1∫x2 (g(x) - f(x)) dx = 36
Svar #2
30. oktober 2011 af janehansen2011 (Slettet)
så jeg skal trække de to funktioner fra hinnden før end at jeg finder integralet af dem.
x^2 -kx-kx = x^2
og så derefter integrere det
Svar #3
30. oktober 2011 af AskTheAfghan
Du skal først løse ligningen, hvor 2 funktioner, der skærer igennem - får du 2 løsninger. Dernæst de to løsninger, kan du bruge til integralet for at afgrænse fra punkt til punkt på x-aksen. Da g(x) < f(x), skal integralet således se ud: x1∫x2 (g(x) - f(x)) dx = 36 isoler nu k'et.
Skriv et svar til: integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
