Fysik

accelereret bevægelse

30. oktober 2011 af Magnus22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

Nu har jeg siddet med denne opgave en time, men jeg kan stadig ikke løse den..

1) påvis accelerende bevægelse
2) undersøg, om accelerationen afhænger af massen(2 stålkugler) eller af materialet(+1 trækugle)
3) undersøg, om accelerationen af en stålkugle stemmer med det forventede
M*g*sin(v) må være accelerationen, når han holder en træpæl op som en trekant.

Jeg har udført et forsøg hvor jeg trillede en stålkugne ned af en faldrende. Jeg målte til pr. 18,5 cm. se data

data:

x:

0,39
0,46
0,59
0,74
0,77
0,83
0,93
1,02
1,20

y:

18,5
37
55,5
74
92,5
111
129,5
148
166,5

x = tid
y = strækning

1) Her laver jeg en graf med eksponentiel regression. Men her giver R^2 = 0,89???

2) hits jeg har fået: Mgh=1/2mv^2+1/2Iw^w=1/2*7/5mv^2
I = 2/5mr^2

A = g*sin(v)*5/7

jeg forstår dem bare ikke..

3) hvordan gør jeg dette?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2011 af peter lind

Du skal lave en potens regression y = ½a*t2


Svar #2
30. oktober 2011 af Magnus22 (Slettet)

ja det kan jeg godt se tak

hvad med 2) og 3) ? :)


Svar #3
30. oktober 2011 af Magnus22 (Slettet)

ingen, som kan svare?


Svar #4
31. oktober 2011 af Magnus22 (Slettet)

hjælp?


Skriv et svar til: accelereret bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.