Matematik

Integralregning

31. oktober 2011 af rottenpain (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et koordinatsystem med enheden 1 cm på begge akser er en punktmængde M afgrænset af førsteaksen, andenaksen, linjen med ligningen x=10 og graferne for funktionerne f og g, hvor

f(x)=1,5+4^kvrod(x)

g(x)=kvrod(x-1)

A) Bestem, hvor meget vand der kan være i vasen.

B) Bestem, hvor meget glad vasen består af.
 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2011 af Ec0di (Slettet)

tror du mangler at skrive nogle oplysninger :)


Svar #2
31. oktober 2011 af rottenpain (Slettet)

Formen af en 10 cm høj glasvase fremkommer ved, at punktmængden M drejes 360 grader omkring førsteaksen.

undskyyyld :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. oktober 2011 af Ec0di (Slettet)

hmm er du sikker på de der funktioner også? får nogle ret vilde tal. mest den øverste 1,5+4^kvrod(x)


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. oktober 2011 af mathon

                

                                 V = π·010 f2(x)dx - π·010 g2(x)dx


Brugbart svar (2)

Svar #5
31. oktober 2011 af Ec0di (Slettet)

1)
du benytter formlen V=π*∫(f(x))^2dx
hvor integralet er fra 0 til 10.
Først tager du arealet under f(x) i intervallet og bagefter trækker du intervallet af g(x) fra.


V=π*((∫(f(x))^2dx)-(∫(g(x))^2dx))


2)
så benytter du samme resultat og dividerer med 10 cm for at få overfladen i cm^2


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

2) Hvorfor dividerer du med 10cm , og hvordan kommer du fra formler for omdrejningsvolumen til et overfladeareal?


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. oktober 2011 af Ec0di (Slettet)

argh undskyld har misforstået opgave 2). den er ikke rigtigt!


Brugbart svar (1)

Svar #8
31. oktober 2011 af Ec0di (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=513327

Her er svar på opgaven


Svar #9
31. oktober 2011 af rottenpain (Slettet)

Hvordan gør du med b :) ?


Brugbart svar (3)

Svar #10
31. oktober 2011 af Ec0di (Slettet)

okay, som jeg har forstået det ud fra at læse linket og kigge på den rigtige funktion f(x)=1,4+x^(1/4)

så er svaret til a)

V=π*010∫g2(x)dx

da det er vandet der kan være i vasen under (under g(x))

og b)

V=π*((∫(f(x))2dx)-(∫(g(x))2dx))

Da det er integralet imellem funktionerne, hvilket så må være glasset.

 


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.