Matematik

Rod i polynomiet

31. oktober 2011 af KP2212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Lidt hjælp til denne opgave? Jeg hverken forstår eller kan løse den?
Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x)=x3+ kx2 - 3x+6

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, hvad det vil sige, at -2 er rod i polynomiet: p(-2) = 0 .


Brugbart svar (2)

Svar #2
31. oktober 2011 af SuneChr

(- 2)3+ k·(- 2)2 - 3·(- 2) + 6  =  0             Løs denne, find k .

 


Svar #3
31. oktober 2011 af KP2212 (Slettet)

ok tak


Svar #4
31. oktober 2011 af KP2212 (Slettet)

Hvordan filen skal den ligning dog løses?

Er jeg helt ude i skoven hvis jeg mener at svaret er Uendelig (da den højeste rod er 3 (ulige))?

Det giver bare ikke så meget mening i opgaven da jeg absolut ingen ide har om hvad k så skulle blive...


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad mener du med "den højeste rod er 3"?

Det er en simpel lineær ligning i k med blot een løsning.


Svar #6
31. oktober 2011 af KP2212 (Slettet)

Fordi jeg tænker på Polynomier og deres rødder. Men det kan jeg godt se er ret... forkert.

Jeg kan simpelthen ikke se hvordan jeg finder værdierne a og b, når jeg skal løse den som en liniær ligning...


Brugbart svar (2)

Svar #7
31. oktober 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Værdierne af a og b? Hvad mener du?

Ligningen er

-8 +4k + 6 + 6 = 0

Løs nu den ligning i k .


Svar #8
31. oktober 2011 af KP2212 (Slettet)

Aha! I get it! ;) Tak!


Skriv et svar til: Rod i polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.