Kemi

Kemi B - Svag Base opgave

01. november 2011 af Priceless (Slettet) - Niveau: B-niveau

En vandig opløsning af magnesiumethanoat har pH 8,4

Styrkeeksponenten pKB for ethanoationen er 9,24 ved 25 oC

a) Opskriv protolyseligevægten for ethanoationen og udtrykket for styrkekonstanten

Mit svar: CH3COO- (aq) + H2O (l) <=> CH3COOH (aq) + OH- (aq)

KB = ([CH3COOH]*[OH-])/[CH3COO-]

b) Beregn den formelle koncentration af ethanoationen i opløsningen inden ligevægt

Mit svar: pOH = 14-8,4 = 5,6                                                                     idet pH + pOH = 14 for en ikke stærk-base

solve(2*5,6=9,24-log(x),x)… c= 0,109                             idet  pOH= 1/2(pKb-logcb) <=>  2 pOH=pKb-logcb

C) Beregn den formelle koncentration af magnesiumethanoat i opløsningen

 

Jeg har brug for at vide om mine svar er korrekte samt hjælp til spørgsmål C. Tak på forhånd!


Skriv et svar til: Kemi B - Svag Base opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.