Matematik

Trekant!

01. november 2011 af Bette02 (Slettet)

Kunne virkelig godt bruge hjælp til at løse denne! ;(

  

Vedhæftet fil: ENSVINKLET TREKANT.png

Svar #1
01. november 2011 af Bette02 (Slettet)

|AB|=12
|DE|=30
|AE|=45,5

Beregn længden af |AC| og |CB|


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at i ensvinklede trekanter er forholdet mellem ensliggende sider konstant. Derfor har vi

|BC| / |CD| = |AC| / |CE| = |AB| / |DE|

eller

|BC| / |CD| = |AC| / (|AE| - |AC|) = |AB| / |DE|

Indsætter man de kendte længder, har vi

|BC| / |CD| = |AC| / (45,5 - |AC|) = 12 / 30

Af den højre ligning bestemmes |AC|

Benyt nu, at de to trekanter også er retvinklede, hvorfor kateten |BC| kan bestemmes af Pythagoras i trekant ABC.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2011 af Søndergaard93 (Slettet)

forstår ikke hvad der menes med denne udregning. kan du forklare det anderledes?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Forstår du ikke, at forholdet mellem ensliggende sider i trekanterne er konstant for dette sæt af trekanter?

Det er det, der er udtrykt i disse ligninger:

|BC| / |CD| = |AC| / |CE| = |AB| / |DE|

Udnytter man, at |AC| + |CE| = |AE| , omskrives dette til

BC| / |CD| = |AC| / (|AE| - |AC|) = |AB| / |DE|

og indsætter man de kendte størrelser, får man denne ligning

|AC| / (45,5 - |AC|) = 12 / 30

til bestemmelse af |AC| .

Nu kendes to sider i trekant ABC, nemlig |AB| og |AC|, hvorfor |BC| kan findes af Pythagoras, da trekant ABC er retvinklet, dvs

|AB|2 + |BC|2 = |AC|2

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. november 2011 af Søndergaard93 (Slettet)

så skal jeg bare finde Ac og derefter bruge pythagoras ikk?


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jo, det er jo det, jeg har forklaret ovenfor.


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. november 2011 af Søndergaard93 (Slettet)

okay mange tak for hjælpen :)


Svar #8
01. november 2011 af Bette02 (Slettet)

Kan virkelig ikke få AC til at give 13 på lommeregneren? :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Med x = |AC| har vi

x / (45,5 - x) = 12 / 30 , så

30x = 546 - 12x, eller

42x = 546

x = 546/42 = 13


Svar #10
01. november 2011 af Bette02 (Slettet)

Tak! :)


Skriv et svar til: Trekant!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.