Fysik

Kalium Radioaktive isotoper

01. november 2011 af lassekasse (Slettet) - Niveau: B-niveau

En person med massen 70 kg indeholder 17 mg af den radioaktive isotop 40K.

a) Hvor mange 40K-atomer indeholder personen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2011 af peter lind

Slå atommassen for isotopen. Antal atomer*atommassen = vægten af samtlige isotoper.


Svar #2
01. november 2011 af lassekasse (Slettet)

Kan det passe at det er 39.96399848? hvad gør jeg her fra?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2011 af peter lind

omregn massan til mg og divider det op i massen af isotopen i personen


Svar #4
01. november 2011 af lassekasse (Slettet)

Så:
17mg/39 963.9985mg = 4,35897436 × 10^-7 kilogram ?

men ville det ikke være mærkeligt at der er under 1 atom?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er jo ikke 1 kalium atom, der har massen 39,96g . Det er massen af 1mol kaliumatomer.

Alternativt kan man sige, at massen af 1 kalium-40 atom er 39,96 u (atomar masseenhed).


Svar #6
01. november 2011 af lassekasse (Slettet)

Så 17mg/(39 963.9985mg*6,02 *10^23u) ?
Jeg er uduelig, kan i skære det ud i pap?


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

6,02·1023  40K atomer har massen 39964mg

40K atom har massen 39964mg / 6,02·1023

17mg  40K indeholder derfor 17mg / (39964mg / 6,02·1023) = 17·6,02·1023 / 39964  40K atomer.

Jeg håber, at pappet er tykt nok.


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. november 2011 af mathon

 

                     N = (0,017 g) / (39,9639987 g·mol-1) · (6,02214·1023 mol-1)


Svar #9
01. november 2011 af lassekasse (Slettet)

Ok Tak, kan godt forstå det nu, pappet er tykt nok!


Skriv et svar til: Kalium Radioaktive isotoper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.