Engelsk
Rettelse af min engelsk-oversættelse! :o)
01. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hejsa! :)
Jeg har lavet en engelsk-oversættelse, men jeg synes, den lyder meget 'kluntet'... Den er lavet udfra en dansk avis-artikel! PÅ DANSK:
"Når de store dyr kommer ind i manegen, stiger intensiteten. Børnene får en oplevelse for livet i mødet med dyrerne og i den samklang, der opstår med domptøren(LÆS: Tæmmeren. At Diana Benneweis som eneste cirkusdirektør bakker forslaget op, kan have forretningsmæssige årsager, fordi hun selv har valgt at spare dyrerne væk og måske ikke ønsker konkurrencen fra de cirkus, som har dyrerne. For dyr trækker publikum til," siger Jørgen Lorenzen, som har udgivet to bøger om dansk cirkus-historie. Også initiativtageren til museumsprojektet 'Cirkus i Hvidovre', DR-journalist Jens Frobenius, er oprørt over forslaget. "Det er trist, at man lægger yderligere begrænsninger på dyrernes virke, sådan som man også gjorde helt fejlagtigt, da man forbød vilde dyr i manegen på grund af én sag om mishandling i 1962. Cirkusfolk behandler deres dyr bedre end de fleste. Folk, som er skeptiske, burde tage ud og se, hvordan det foregår," siger Frobenius.
MIN OVERSÆTTELSE:
The intensity increases when the big animals enter the ring. The children get an experience for lifetime in that harmony which arises in the meeting with the animals and the tamer. The fact that Diana B. is the circusmaneger who is backing the proposal up up, can have/be in business causes. - She has chosen to cut away the animals - and maybe she does not wish the competition from those who has the animals; because it is the animals who/which (Dyr er vel en slags mennesker!?!)attrack the audience," says Jørgen L., who has publiced two books about 'danish circus-history'.
Also the initiative-taker to the museumproject "Circus in Hvidovre", DR-journalist Jens F.¨, is shoked by the proposal: "It is sad that (some)one puts further limits on the animals effect, such as one also did all mistakenly in 1962, where one forbade wild animals in the ring because of ONE case about cruelty to animals. Circuspeople treat their animals better than most people. People, who are sceptical, ought to take a look and see how it is going on," says Jens F.
Hvis "du" vil være venlig at rette denne oversættelse, vil jeg bliver meget glad... - Og hvis du har tid/overskud, så skrive noget om mine fejl - og hvordan jeg evt. kan undgå at lave dem en anden gang. MANGE TAK...
Knus Anne.
Jeg har lavet en engelsk-oversættelse, men jeg synes, den lyder meget 'kluntet'... Den er lavet udfra en dansk avis-artikel! PÅ DANSK:
"Når de store dyr kommer ind i manegen, stiger intensiteten. Børnene får en oplevelse for livet i mødet med dyrerne og i den samklang, der opstår med domptøren(LÆS: Tæmmeren. At Diana Benneweis som eneste cirkusdirektør bakker forslaget op, kan have forretningsmæssige årsager, fordi hun selv har valgt at spare dyrerne væk og måske ikke ønsker konkurrencen fra de cirkus, som har dyrerne. For dyr trækker publikum til," siger Jørgen Lorenzen, som har udgivet to bøger om dansk cirkus-historie. Også initiativtageren til museumsprojektet 'Cirkus i Hvidovre', DR-journalist Jens Frobenius, er oprørt over forslaget. "Det er trist, at man lægger yderligere begrænsninger på dyrernes virke, sådan som man også gjorde helt fejlagtigt, da man forbød vilde dyr i manegen på grund af én sag om mishandling i 1962. Cirkusfolk behandler deres dyr bedre end de fleste. Folk, som er skeptiske, burde tage ud og se, hvordan det foregår," siger Frobenius.
MIN OVERSÆTTELSE:
The intensity increases when the big animals enter the ring. The children get an experience for lifetime in that harmony which arises in the meeting with the animals and the tamer. The fact that Diana B. is the circusmaneger who is backing the proposal up up, can have/be in business causes. - She has chosen to cut away the animals - and maybe she does not wish the competition from those who has the animals; because it is the animals who/which (Dyr er vel en slags mennesker!?!)attrack the audience," says Jørgen L., who has publiced two books about 'danish circus-history'.
Also the initiative-taker to the museumproject "Circus in Hvidovre", DR-journalist Jens F.¨, is shoked by the proposal: "It is sad that (some)one puts further limits on the animals effect, such as one also did all mistakenly in 1962, where one forbade wild animals in the ring because of ONE case about cruelty to animals. Circuspeople treat their animals better than most people. People, who are sceptical, ought to take a look and see how it is going on," says Jens F.
Hvis "du" vil være venlig at rette denne oversættelse, vil jeg bliver meget glad... - Og hvis du har tid/overskud, så skrive noget om mine fejl - og hvordan jeg evt. kan undgå at lave dem en anden gang. MANGE TAK...
Knus Anne.
Svar #1
01. september 2003 af Jesus (Slettet)
a. The fact that Diana B. is the circusmaneger who is backing the proposal up up, can have/be in business causes. - She has chosen to cut away the animals - = The fact that DIana B., as the only circusmanager(tror det er med a) is supporting the proposal can have business reasons, because she decided to cut away the animals
b. which er bedst, men tanken er god nok :)
c. initiativ-taker = originator/promoter(vælg selv)
d. shoked = shocked, men agitated ville måske være bedre
e. also did all mistakenly = fjern all
f. hvordan bøjer man forbud( Henter lige grammatik bog... øm... bved jeg sq ikke...
where one forbade wild animals = where wild animals were forbidded(muligvis was...)
Tja... det var vist det... håber jeg forbedrer :P
b. which er bedst, men tanken er god nok :)
c. initiativ-taker = originator/promoter(vælg selv)
d. shoked = shocked, men agitated ville måske være bedre
e. also did all mistakenly = fjern all
f. hvordan bøjer man forbud( Henter lige grammatik bog... øm... bved jeg sq ikke...
where one forbade wild animals = where wild animals were forbidded(muligvis was...)
Tja... det var vist det... håber jeg forbedrer :P
Svar #2
01. september 2003 af Rune G. (Slettet)
At Diana Benneweis som eneste cirkusdirektør bakker forslaget op, kan have forretningsmæssige årsager, fordi hun selv har valgt at spare dyrerne væk og måske ikke ønsker konkurrencen fra de cirkus, som har dyrerne.
The fact that Diana Benneweis is the sole circusmanager backing up the proposal, could have buisiness-like reasons, as she herself has chosen to cut way the animals and perhaps does not want the competition from other circuses still having these animals.
Det hedder forbidden og ikke forbidded.
The fact that Diana Benneweis is the sole circusmanager backing up the proposal, could have buisiness-like reasons, as she herself has chosen to cut way the animals and perhaps does not want the competition from other circuses still having these animals.
Det hedder forbidden og ikke forbidded.
Svar #3
01. september 2003 af Jesus (Slettet)
anyways.. en god idé er at bruge ordbogen meget.. rigtig meget... den kan tit hjælpe
Skriv et svar til: Rettelse af min engelsk-oversættelse! :o)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
