Matematik

Bestem b så funktionen bliver kontinuert

03. november 2011 af siid002 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!

Opgaven lyder på

Bestem værdien af b, så følgende funktion bliver kontinuert:

f(x) = (2x-3 for ≤ 3)
         (-x+b for x>3)

Jeg må gerne tegne mig frem til en løsning, men er der en måde at regne det ud på??

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn værdien af de forskrifter for x = 3, og bestem b, så de to værdier bliver lige store, dvs løs ligningen

2·3 - 3 = -3 + b


Svar #2
03. november 2011 af siid002 (Slettet)

Tak andersen11

Men hvorfor x=3 når x skal være > end 3 og ikke ≥ 3 i det nederste stykke


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det eneste sted, hvor der er spørgsmålstegn vedrørende funktionens kontinuitet er ved x = 3. De to udtryk, der bruges for x ≤ 3 og for x > 3 skal derfor have samme grænseværdi for x → 3 fra hhv venstre og fra højre.


Skriv et svar til: Bestem b så funktionen bliver kontinuert

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.