Matematik

HASTER! differentialregning, f'(x)

03. november 2011 af Zebraaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til vedhæftede opgave.

Ifølge CAS skal y=48*x-128.

Men det kan jeg ikke nå frem til. Håber I kan hjælpe mig med, hvad jeg har gjort forkert :-)

Vedhæftet fil: Matematik aflevering.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Din CAS udregning er heller ikke korrekt.

I din vedhæftede udregning ændrer du pludselig fortegn på g'(x). Med

g(x) = 2 / (1 + √x)

er det korrekte udtryk for g'(x) da

g'(x) = -1 / ( (√x) · (1 + √x)2 ) ,

så man får

g(4) = 2/3 , og

g'(4) = -1/18

I dine lyserøde beregninger har du desuden byttet om på g(4) og g'(4).

Tangentligningen er

y = -(1/18)·(x - 4) + 2/3 = -(1/18)·x + 8/9


Svar #2
03. november 2011 af Zebraaaaa (Slettet)

Tusind tak for svaret! :-)
 

Er du sikker på min CAS udregning ikke er korrekt? For har bare tastet tallene ind i en skabelon fra min lære, så det budre være korrekt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg har ingen anelse om, hvad du taster ind på din lommeregner. Men tangentligningen er som angivet i #1, og det er jo ikke lige det, du fandt med din CAS.


Skriv et svar til: HASTER! differentialregning, f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.