Fysik

Parameterfremstilling - hjælp

03. november 2011 af Bjarke005 (Slettet)

Hej alle :) 

jeg har problemer med en opgave som lyder 

Snurretoppens data: 

Hovedrotationen: Radius r = 7 m og 15 omgange pr. minut 

Sekundærrotationen: 1,9 m og 28 omgange pr. minut

Sekundærrotationen kører modsat af hovedrotationen

   - Tegn snurretoppens bevægelse ud fra ovenstående data. 

   - Derefter skal resultatet angives med en fysisk argumentation. 

Jeg tænker at bevægelsen kan tegnes ud fra bevægelses parameterfremstilling via formlen 

(x ,  y) =(r * cos(ω*t)) , (r * sin(ω*t)  

men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal indsætte i formlen - nogle ideer?

Eller tips til andre metoder?

VH bjarke005  


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2011 af mette48 (Slettet)

H = ( 7 cos(t/15),(7 sin(t/15)

S = (1,9 cos(-t/28), (1,9 sin(-t/28)

hvor t en tiden målt i min

Den samlede bevægelse er H+S 


Skriv et svar til: Parameterfremstilling - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.