Matematik

Moms.

03. november 2011 af NkDK2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen.
 

er der nogen er jer der kan forklare mig hvorfor man trækker 20% fra en ting når det skal være uden moms?

 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

du har en ting der koster 100%

momsen er 25%, fordi 100%/4 = 25% så det lægger man til.

altså 100 + 25 = 125

hvis nu vi skal tilbage til 100, så kan vi hurtigt se at vi skal fjerne en femtedel.

125 - 125/5 = 125 - 25 = 100

Jeg håber ikke det var for rodet.

 


Svar #2
03. november 2011 af NkDK2 (Slettet)

Jeg tror jeg forstår det :D
tak!

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2011 af drejer123 (Slettet)

når du ligger moms til er det 25% og når du trækker det fra er det 20%..

Forestil dig at der er 4 kasser så ligger du 25% til (dvs. 1 kasse) nu har du altså 5 kasser ´, og det er dit beløb med moms.. (100/4=25)

Når du skal trække det fra igen skal du for at få det samme beløb igen trække 1 kasse fra, denne gang er det altså blevet til 20% (100/5=20)

Giver det mening?


Svar #4
03. november 2011 af NkDK2 (Slettet)

Ja det gør, tak! :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. november 2011 af mathon

 

            uden moms            moms             med moms

                100                       25                      125

                1,00                    0,25                    1,25

                 80                        20                      100 

                0,80                    0,20                    1,00

 

     inc. moms = 1,25 · exc. moms

     exc. moms = 1,25-1· inc. moms = 0,80 · inc. moms


Svar #6
03. november 2011 af NkDK2 (Slettet)

Det bliver bedere og bedere :D


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. november 2011 af mathon

Det bliver bedere og bedere     --->     Det bliver bedre og bedre


Skriv et svar til: Moms.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.