Fysik

EL - modstande

05. november 2011 af nicolaskm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et 12V batteri, en modstand og en pære sættes i serie.


1. Bestem modstandens størrelse, idet der gælder, at pæren
     skal forsynes med 6 volt, og at den har en effekt på 5W.

2.  Hvor stor er modstanden i pæren ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2011 af mathon

 

   1.
              I = Ppære/Upære = (5 V·A) / (6 V) = (5/6) A

              R = U / I = (6 Ω·A) / ((5/6) A) = 7,2 Ω

   2.      
              Rpære = Upære / I  =  (6 Ω·A) / ((5/6) A) = 7,2 Ω


Svar #2
05. november 2011 af nicolaskm (Slettet)

Tusind tak, du har reddet min dag :-)

 


Skriv et svar til: EL - modstande

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.