Matematik

Vil i være søde og hjælpe mig?

05. november 2011 af Oliviash (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bestemt type minivindmøllesaf årlige produktion af elektrisk energi kan beregnes ved hjælp af formlen E= 0,14x^2, hvorE er den årlige produktion målt i kWh , og hvor x er vingelængden mål i centimer. A) hvad er den årlige produktion i kWh hvis en vindmølle med en vingelængde er 50. Her sættes 50 ind på x's plads og giver i alt 350 kWh. Men mit spørgsmål er hvor stort skal vingelængden være hvis den årlige produktion skal væe 600 kWh, please hjælp mig med at regne det ud, På for hånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

du ved at E = 0.14x^2

E beskriver produktionen årligt i kWh

så sæt 600kWh ind på E's plads og isoler x, med kvadratrod,


Svar #2
05. november 2011 af Oliviash (Slettet)

Vil det siger at det hedder:
x^2= kvadratrod og så inde i den skriver jeg 600*0,14?
Eller er det helt helt forkert? (:

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

Ja, altså x^2 er IKKE kvadratroden,

for at isolere en størrelse x: E = 2*x^2  <=>  x^2 = E/2  <=> x = √E/2


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2011 af AskTheAfghan

E(x) = 0.14x2      , E(50) = 0.14·502 = 350 kWh

E(x) = 0.14x2  ⇔  600 = 0.14x2   ⇔   x = √(600/0.14)


Svar #5
05. november 2011 af Oliviash (Slettet)

Mange tak begge to! (:

 


Svar #6
06. november 2011 af Oliviash (Slettet)

En bestemt type minivindmøllesaf årlige produktion af elektrisk energi kan beregnes ved hjælp af formlen E= 0,14x^2, hvorE er den årlige produktion målt i kWh , og hvor x er vingelængden mål i centimer. A) hvad er den årlige produktion i kWh hvis en vindmølle med en vingelængde er 50. Her sættes 50 ind på x's plads og giver i alt 350 kWh.
Mit spørsgmål hedder.. : En Familie ønsker at udskifte sin minivindmølle med en ny minivindmølle med 50% større årlige produktion.
b) Hvor mange gange procent skal vingerne på den nye vindmølle være længere end vingerne på den gamle?

 


Skriv et svar til: Vil i være søde og hjælpe mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.