Matematik

Finde |BC|

05. november 2011 af Aleynaa

Hej.. Jeg har en opgave hvor jeg skal finde |BC| jeg kender vinklerne A som er 79 grader C som er 64grader og |AC| som er 11 m.. Skal jeg benytte mig til denne formel ;

Sin(A) = a/c = |AC|/|AC|

c = 11 *sin(79)

?? håber i kan hjælpe_)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først vinkel B af vinkelsummen, og benyt så sinusrelationerne. Trekanten er ikke retvinklet, så det skal være de generelle sinusrelationer

a / sin(A) = b / sin(B)


Svar #2
05. november 2011 af Aleynaa

Men jeg kender jo ikke lille a


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, den skal du jo finde. |BC| = a .


Svar #4
05. november 2011 af Aleynaa

når ja .. altså dvs. jeg skal sige 

a/sin79grader = SinB/11m

og hvad mere
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal isolere a i formlen

a / sin(A) = b / sin(B)

idet man kender A, B og b. Og du skal isolere ordentligt, ikke som du demonstrerer det i #4.


Svar #6
05. november 2011 af Aleynaa

Jeg er virkelig forvirret lige nu, hvordan skal jeg isolere a i formlen


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ved at gange med sin(A) :

a = b · sin(A) / sin(B)


Svar #8
05. november 2011 af Aleynaa

a = 11 * sin(79) / sin(B hvilket jeg ikke kender) er B 37 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, du ved jo, at vinkelsummen er 180º ; kender man to vinkler i en trekant, kender man også den tredje.


Svar #10
05. november 2011 af Aleynaa

nåår ja det giver mening nu:D så dvs. a = 11 * sin(79) / sin(37)
 = 17,94
 


Svar #11
05. november 2011 af Aleynaa

a= 17,94/(sin79)


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvad laver du nu? Det var jo korrekt i #10.


Svar #13
06. november 2011 af Aleynaa

Ja hov :D vil du hjælpe mig med opgave b også:)


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Vi er ikke tankelæsere her. Du bliver nødt til først at formulere opgave b.


Svar #15
06. november 2011 af Aleynaa

Jeg har skrevet det i en ny opgave tråd:)


Skriv et svar til: Finde |BC|

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.