Fysik

gnidning

06. november 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der står i min bog, at gnidningkoefficienten kan bestemmes af

μ = t*g*α

hvor α er vinklen. Hvad er t???

Det er i forbindelse med et bobspil, hvor bobbrikken bevæger sig med konstant fart ned af brættet i en bestemt vinkel


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af peter lind

Hvilken vinkel ? Vi skal have hele opgaven for at kunne besvare det.


Svar #2
06. november 2011 af placebo321 (Slettet)

Bobbrættet løftes i den ene side til en brik glider nedad brættet med konstant fart. Der gælder da

μ = t*g*α

hvor α er hældningsvinklen. Hvad er t? Jeg skal bestemme μ

 

Jeg ved, at der i denne situation gælder, at

Fres = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af peter lind

Der gælder at normalkraften N er m*g*cos(α) og tyngdekraften i planens retning er m*g*sin(α). Gnidningskraften er μ*N, som da de resulterende kræfter er 0 må være det samme som tyngdekraften i planens retning. Det giver μ = tan(α) så har du ikke læst forkert ?


Svar #4
06. november 2011 af placebo321 (Slettet)

Der står

μ = tg α

Går ud fra at det betyder tan(α). Troede først at det var gangetegn. Mange tak


Skriv et svar til: gnidning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.