Matematik

fordoblingskonstanten? blank?

06. november 2011 af matamatika (Slettet) - Niveau: A-niveau

For en eksponentiel udvikling fordoblingskonstanten  K2= 3.3 og at punktet P(4,11) ligger på grafen for denne eksponentielle udvikling
1. Bestem en regneforskrift for denne udvikling
2. Med hvor mange procent stiger y-værdien, når x-værdien stiger med 1

 

Er der nogle der vil forklare hvordan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. november 2011 af mathon

1)

                    f(x) = y = b·ax

                             y2/y1 = aΔx

                             2 = a3,3

                             a = 21/3,3 = 1,23373

og
                    11 = b·1,233734

                    b = 11·1,23373-4 = 4,74797

konklusion:
                    f(x) = 4,74797·1,23373x

                   
                   


Svar #3
06. november 2011 af matamatika (Slettet)

er det opgave 1 eller 2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2011 af pomme22 (Slettet)

Fordobling er et udtryk for, hvor meget x er vokset med, før y er fordoblet

Fordobling:
Definition: når funktionsværdien y1 fordobles til y2:
abs(2 * y1 = y2)
så kaldes tilvæksten i x-værdierne
abs(T2 = x2 - x1)
for fordoblingskonstanten.

Fordoblingskonstanten: abs(T2 = ((log 2)/(log a))= ((ln2)/(lna)))


Skriv et svar til: fordoblingskonstanten? blank?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.