Fysik

vandmængde

06. november 2011 af Skønnetøs (Slettet)

hej.

nogle der kan hjælpe med denne opgave:

Hvad er rumfanget af den fortrængte vandmængde?

jeg kender densiteten som er på 2050 kg/m3 og vægten af båden 25600 ton.

skal man så dividere de to tal med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man kan formode, at båden flyder, fortrænger den en væskemængde, hvis tyngde netop svarer til tyngdekraften på båden.


Svar #2
06. november 2011 af Skønnetøs (Slettet)

også hvis den ligger stille?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligger stille? Hvad mener du? I sådan en opgave går man ud fra, at der er havblik, og når båden flyder, bevæger den sig ikke i lodret retning.


Svar #4
06. november 2011 af Skønnetøs (Slettet)

Der står bare i opgaven, at båden ligger stille..


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Når den ligger stille, flyder den, og der er netop balance mellem tyngdekraften på båden og opdriften på båden. Størrelsen af opdriften er netop lig med tyngden af den fortrængte væskemængde.


Svar #6
06. november 2011 af Skønnetøs (Slettet)

skal jeg bruge denne formel F = m*g for at beregne tyngdekraften? og det er lig med den fortrængte væskemængde?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis m er bådens masse, er Ft = m·g størrelsen af tyngdekraften på båden. Hvis V er rumfanget af den fortrængten vandmængde, og ρ er vandets massefylde, er Fop = V·ρ·g størrelsen af opdriften på skibet. De to kræfter er lige store og modsat rettede, når båden flyder. Beregn nu V .


Svar #8
06. november 2011 af Skønnetøs (Slettet)

dividerer man ρ/g?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej. Man sætter Ft = Fop og isolerer V .


Svar #10
06. november 2011 af Skønnetøs (Slettet)

hvordan det.


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man indsætter udtrykkene for Ft og Fop fra #7

m·g = V·ρ·g

og isolerer V .


Svar #12
06. november 2011 af Skønnetøs (Slettet)

v = m/p?


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er V = m/ρ .


Svar #14
06. november 2011 af Skønnetøs (Slettet)

hvordan jeg så den fortrængte vandmængde, når jeg har fundet rumfanget


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Hvordan hvad?

Det er rumfanget af den fortrængte vandmængde, man har fundet. Læs indlæggene igennem igen.


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. november 2011 af brorlurt (Slettet)

Båden fortrænger sin egen vægt så "1kg = 1l vand"

25.600 ton = 25.600.000 = 25.600.000l


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. november 2011 af Metzschjensen (Slettet)

Det helt rigtigt hvad #16 har gjort og det er også den mest enkle. Du skal bare huske at hvis en båd flyder fortænger den altid ALTID den maksimale vægt af vand, som er dens egen vægt. dvs. hvis en kasse der vejer 10 kile synker halvt ned i vandet er det fordi at det materiale kassen er lavet af fylder dobbelt så meget som materialet vand. men kassen kan ikke synke liængere ned i vandet da den ikke er tung nok til at presse vandet væk.

Derfor skal du altid huske at hvis et legeme flyder fortrænger den lige så mange kg vand som den selv vejer(1kg = 1l. 


Skriv et svar til: vandmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.