Matematik

Toppunkt for et andengradspolynomium

07. november 2011 af migsoeren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der en der kan hjælpe med at beregne denne ?

f(x)= x^2-5x+6 ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2011 af volcom1

Du skal bruge toppunkts formlen:

T= -b/2a ; D/4a

D er diskriminanten

Så er det bare at sætte ind


Svar #2
07. november 2011 af migsoeren (Slettet)

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. november 2011 af Andreww (Slettet)

f(x)= x^2-5x+6

f'(x)= 2x-5

2x-5=0

x=2,5 - indsæt i f(x)


Skriv et svar til: Toppunkt for et andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.