Fysik

Spændningsforkellen

07. november 2011 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, nogen der kan hjælpe mig med den her? :-)

Hvis vi fra et røntgen spektrum kan se at λmax er 20,72 pm, hvad har spændingsforskellen over røntgenrøret så været?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2011 af peter lind

Røntgenrøret har brugt elektroner, der er accelereret og højst nået energien V*e hvor V er spændingsforskellen og e er elektronens ladning. Det er så den højeste energi som fotonerne i røngenstrålen kan få


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2011 af mathon

 

                              E = e·U = (h·c) / λ

                              U = (h·c) / (λ·e) = ((h·c)/e) / λ

............

   h·c = 1,98645·10-25 J·m
   e = 1,60218·10-19 As
   (h·c)/e = 1,239842·10-6 V·m

 


Svar #3
07. november 2011 af Justme92 (Slettet)

As? :-)


Svar #4
07. november 2011 af Justme92 (Slettet)

Hvilken enhed kommer det så ud i til sidst? :-).


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2011 af mathon

            Volt

            As = C(oulomb)

 

            U = ((h·c)/e) / λ  =  (1,239842·10-6 V·m) / (20,72·10-12 m) = 59838 V  =  59,838 kV


Svar #6
07. november 2011 af Justme92 (Slettet)

Tak :-).


Skriv et svar til: Spændningsforkellen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.