Matematik

x² +4x*10/x²

07. november 2011 af mariegrøn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan i hjælpe mig med at reducere denne?

x²  +4x*10/x²


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2011 af PeterValberg

Prøv lige at sætte en parentes, så det er tydelig, hvad der er i "tælleren" og hvad der ikke er...

er det:

(x2+4x·10)/x2

eller

x2 + (4x·10)/x2

elle noget helt tredje ????????????

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. november 2011 af mariegrøn (Slettet)

Jamen så tror jeg det er x²  +4x*(10/x²)


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. november 2011 af PeterValberg

så antager vi det :-)

x2 + 4x·(10/x2) = 
x2 + 40x/x2 =
x2 + 40/x =
(x3 + 40)/x            hvor x≠0
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: x² +4x*10/x²

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.