Matematik

reducer??

08. november 2011 af sissasine (Slettet)

hej er der en der kan forklare (skære ud i pap) hvordan man gør det her???

skal /vil gerne hjælpe min datter.. men er jo nødt til at forstå det selv...

a2+b2- a(a+b)

hvordan ...


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2011 af PeterValberg

a2 + b2 - a(a + b) =    (Først ganges a ind i parentesen på hvert led)
a2 + b2 - (a2 + ab) =   (dernæst hæves parentesen, det er en minusparentes, derfor skifter hvert led fortegn)
a2 + b2 - a2 - ab =      (udtrykket reduceres)
b2 - ab =                      (b kan eventuelt sættes udenfor en parentes)
b(b - a)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
08. november 2011 af sissasine (Slettet)

tusind tak... for hjælpen til pvm


Svar #3
08. november 2011 af sissasine (Slettet)

det vil altså sige at facit er b2 - ab     eller b(b-a)

den sidste linie.... hvor blir b af ?

i næstsidste linie står b2 - ab........ i sidste linie står b(b-a)


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. november 2011 af PeterValberg

b(b - a) = b·b - a·b = b2 - ab

man ganger ind i en parentes ved at gange "ind på" alle leddene i parentesen,
omvendt gælder også at man kan sætte en fælles faktor udenfor en parentes.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
08. november 2011 af sissasine (Slettet)

TAK nu dæmrer det :) :) 


Skriv et svar til: reducer??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.