Fysik

Nyttevirkning for tørretumbleren

08. november 2011 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan vil i løse følgende opgave:

 

En tørretumbler fuldes med 5.4 kg vådt tøj fra vaskemaskinen

60 minutter senere tages tøjet ud, det vejer nu kun 3.6 kg

Tørretumblerens bruger effekten 2.1 kW

Find tørretublerens nyttevirkning, idet du selv fastsætter nogle fornuftige værdier for de manglende oplysninger


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Benyt at

η = Pnytte / Ptilført ,

hvor Pnytte = m·c·ΔT / (60·60s) , og Ptilført = 2100J/s .


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. november 2011 af peter lind

Find energien, der skal bruges til at fordampe vandet i tøjet.

Find hvor meget energi tørretumbleren har brugt.

Forholdet mellem disse tal er nyttevirkningen.


Svar #3
08. november 2011 af Vinstrup (Slettet)

# 2 - hvis jeg skal følge din løsning, hvor finder jeg så tabelværdierne for Lf?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2011 af peter lind

Er Lf fordampnigsvarmen for vand? Det må stå i din bog eller en tabel


Svar #5
08. november 2011 af Vinstrup (Slettet)

Ja, vand står der - hvis det bare er fordampningsvarmen jeg skal bruge...?


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Du benytter, at

η = Pnytte / Ptilført

   = (m·Lf + m·c·ΔT) / (3600s) / (2100J/s)

Hvis vi så regner med at starttemperaturen er 20º, beregner vi, at

η = (1,8·2257000J + 1,8·4180·(100-20))J / (3600s) / (2100J/s) = 0,617 , svarende til 61,7%


Skriv et svar til: Nyttevirkning for tørretumbleren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.