Matematik

Lineær programmering

10. november 2011 af K1993 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er givet følgende kriteriefunktion

F(x,y)= 25x+25y

Under bibetingelserne y >= -3x+ 14 og Y>= -0,5x+9

og positivitetsbetingelserne Y >= 0 og x >= 0

 

A) Bestem det punkt indenfor polygonområdet hvor f antager sin mindsteværdi

 

Det første jeg har gjort, at at finde nogle niveaulinjer :

 

N(200):f(x,y) = 200

25x+25y=200

y=-x+8

N(350) : f(x,y)= 350

 

25x+25y= 350

y=-x+14

 

ved parallelforskydning af niveaulinjerne kunne jeg at mindsteværdien kunne aflæses til 250 i punktet (2;8), altså i f(2,8)=250

 

 

B)  Angiv det interval hvor koefficienten x kan varierer så man stadig fastholder den optimale løsning fundet i spørgsmål a

 

 

Jeg har lavet spørgsmål a, og er rimelig sikker på, at det er korrekt, men er usikker på hvordan jeg beregner spørgsmål b.

 

Er der nogle der kan hjælpe?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2011 af peter lind

x er en variabel ikke en koefficient. Mener du koefficienten til x ? I så fald hvilken koefficient. ?

Prøv at se på hvornår de forskellige linjer i det optimale hjørne bliver parallelle


Skriv et svar til: Lineær programmering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.