Matematik

Ligningssystemer

10. november 2011 af zquu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen,

jeg er gået lidt i stå med en matematik aflevering, så håber at I kan hjælpe mig lidt. Opgaven lyder:

(x-2)/3 + (y+1)/2 = 3

(x-1)/2 + (y+3)/3 = 4

 

Disse to ligninger hører "sammen", så jeg går ud fra at de skal løses sammen, men jeg kan simpelthen ikke få det til at lykkedes.

Så hvis I har nogen idé om hvordan det skal løses, så skriv lige ;-)

 

- sarah.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af peter lind

Det vil måske hjælpe hvis brøkerne er væk. Gang begge ligninger med 6


Svar #2
10. november 2011 af zquu (Slettet)

når jeg så har gjort det så skal jeg sætte dem op overfor hinanden eller hvad? sådan at det bliver til:
 

(x+y-1) + (x+y+2) = 3+4

Eller hvordan gør jeg nu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2011 af peter lind

Jeg kan ikek se hvordan du har gjort men det ser ikke rigtig ud.

Der er 2 metoder.

isoler den af variablene for eks, x og sæt resultatet ind i den anden ligning

Få samme koefficient på enten x eller y og træk ligningerne fra hinanden.


Skriv et svar til: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.