Matematik

Nulpunkter

10. november 2011 af Pazzo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder på:
"Funktionen f er givet ved f(x)= x3 - x2 - 121x + 121. Bestem samtlige funktionens nulpunkter."

 

Nogle der kan hjælpe med metoden der skal bruges til at løse opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du skal løse ligningen f(x) = 0 , altså

x3 -x2 - 121x + 121 = 0 .

Benyt CAS-værktøjet.

Med matematik på B-niveau er det tilladt at bruge din lommeregner til denne type opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2011 af peter lind

Hvis du må bruge et CAS værktøj. Alternativ kan du gætte på en heltallig løsning. Den skal gå op i konstantleddet.


Svar #3
10. november 2011 af Pazzo (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen! :)


Svar #4
10. november 2011 af Pazzo (Slettet)

Nu har jeg næste lige fået min lommeregner og ikke særlig kendt med den, kan i evt. fortælle hvad det hedder på lommeregneren? det ville være en stor hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Du skal indtaste

solve(x3 - x2 - 121x + 121 = 0,x)


Skriv et svar til: Nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.