Matematik

Vektorer

10. november 2011 af Justme92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen, har brug for hjælp til den her.

To vektorer er givet ved vektor a = (3, 4) og vektor b = (2, t), hvor t er et tal.

Bestem værdien af tallet t, så vektor a og vektor b er ortogonale.

.. På forhånd tak :-).


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2011 af WHiP (Slettet)

To vektorer er otorgonale når deres prikprodukt er lig 0.


Svar #2
10. november 2011 af Justme92 (Slettet)

Ja, det vidste jeg godt.

Men jeg får t til 10, og det passer ikke for så bliver produktet = 46, ved ikke lige hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2011 af WHiP (Slettet)

3*2+4*t=0 <->6+4t=0 Heraf flytter du 6 over. -6=4t, endeligt dividere du med 4. t=-6/4


Svar #4
10. november 2011 af Justme92 (Slettet)

Tak skal du have :-).


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2011 af WHiP (Slettet)

Ja, nu skrev jeg det bare som en brøk :)


Svar #6
10. november 2011 af Justme92 (Slettet)

Tak for hjælpen :-).


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.