Biologi

Osmose

10. november 2011 af mortaza (Slettet)

Hej :)

Er lidt usikker på min teori i min Osmose rapport vil gerne høre om det er ordenligt hvad jeg har skrevet, og hvad jeg evt kan tilføje.

På forhånd tak ;)

 

Diffusion


Det som bevæger får molekylerne til at bevæge sig igennem cellemembranen kaldes diffusion, som er molekylernes egne bevægelse. Diffusion er afhængig af temperaturen, så jo højere temperatur, desto hurtigere foregår diffusionen. Men hvis temperaturen er lav, så vil diffusionen derimod være langsom. Hvis koncentrationen af molekyler er højere et sted end et andet vil molekylerne diffundere til området med lavere koncentration, og det hele foregår uden brug af energi (ATP).


Osmose


Osmose er vands evne til at udligne forskelle i stofkoncentrationer på hver side af en semipermeabel membran. Osmose sker når en celle er i et miljø hvor koncentrationen af vand er forskellig fra cellens egen. Hvis en celle anbringes i et sted hvor koncentrationen er højere udenfor, end inde i celle, så vil vand diffundere ud af cellen for at udligne koncentrationen. Men hvis koncentrationen i cellen er højere end i dens omgivelser, så vil vandet diffundere ind i cellen.


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. november 2011 af WHiP (Slettet)

Det ser fornuftigt ud, en lille ekstra til diffusion: Diffusion bevirker at partikler i gas eller i en opløsning transporteres uden brug af anden energi end partiklernes egen temperaturbevægelse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2011 af Christina1995

Molekylerne diffunderer i luften, i stedet for at stå stille... i think.. også sker der fordampning?


Skriv et svar til: Osmose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.