Matematik

Bestem x

10. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Hej.. Jeg er helt lost ved denne opgave :S

Bestem x når:
a) 2^x = 15

b) 3 * 9^x = 1

 


Svar #1
10. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

a)

2^x = 15
Log 2^x = log 15
x * log 2 = log 15
x =  (log(15))/(log(2))
x = 3,91

b)

3 * 9^x = 1
9^x = 1/3
9^x = 0,33
Log 9^x = log 0,33
x * log 9^x = log 0,33
x = (log(0,33))/(log(9))
x = - 0,50

Jeg fandt vidst selv ud af det :D!


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2011 af Hijsa

Hvad vil det sige når du siger log?


Svar #3
10. november 2011 af matematiklytter (Slettet)

Det er logaritmer :DD


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2011 af Hijsa

Aha, det har jeg vist ikke lært om endnu så :D


Skriv et svar til: Bestem x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.