Matematik

Trigonometri

10. november 2011 af jenslopes (Slettet) - Niveau: B-niveau

skal bruge hjælp til en trigonometri opgave. nr 414 på den vedhæftede fil.

Vedhæftet fil: IMG.jpg

Svar #1
10. november 2011 af jenslopes (Slettet)

Pleeeease skal aflevere her om et par timer via lektio :) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har du selv gjort indtil videre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Har du prøvet dig frem? Du kan i hvertfald være sikker på, at liniestykket FG er lidt under 60 cm. Hvis du får et resultat på lidt under 60, er der rimelig stor sandsynlighed for, at du har gjort det rigtigt :-)


Svar #4
10. november 2011 af jenslopes (Slettet)

Jeg har prøvet klidt af vært ved bare ikke hvordan man skal komme frem til resultat :) jeg tror det er noget med at de 2 trekanter er ensvinklet men kan ikke komme vidre :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Træk en linie parallel med BC gennem punktet E. Kald liniens skæringspunkt med FG for H , og med AB for K .

Kald længden |BG| = a, og længden |GC| = b , og kald længden |FH| = x ; da er |HG| = 30 , og den søgte længde er |FG| = x + 30

Af nogle ensvinklede trekanter får man da

x/b = 60/(a+b) = (60 -x)/a , og

(60-x)/b = 90/(a+b)

Heraf finder man b = (2/3)a , og dermed x = (2/3)(60 - x) , dvs x = 24.


Svar #6
10. november 2011 af jenslopes (Slettet)

Mange tuside tak, det var en stor hjælp. 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.