Matematik

reducer

11. november 2011 af chris1312 (Slettet)

hej jeg skal redusere denne ligning:

 

(3a+b)*(3a-b)-(3a+b)2+6ab

 

nogen der kan hjælpe?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2011 af PeterValberg

ja da .-)

(3a + b)(3a - b) - (3a + b)2 + 6ab =          (her skal gøres brug af kvadratsætningerne)
9a2 - b2 - 9a2 - b2 - 6ab + 6ab =
-b2

det var det

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er ikke en ligning, men et udtryk. Sæt en fælles faktor i de to første led udenfor:

(3a+b)·(3a-b) - (3a+b)2 + 6ab =

(3a+b)·(3a-b - (3a+b)) + 6ab =

(3a+b)·(3a-b - 3a-b) + 6ab =

(3a+b)·(-2b) + 6ab =

2b·(3a -3a -b) =

2b·(-b) =

-2b2


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2011 af PeterValberg

#2 hovsa, det er da korrekt:     -2b2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.